Het hebben van een bevredigende relatie blijkt in de praktijk van alledag, in onze veeleisende maatschappij, een ware kunst. Relaties zijn gewoonweg in veel gevallen niet bevredigend.
Niet omdat partners hiertoe niet in staat zijn maar vooral vanwege de moeilijkheidsgraad van de beproeving.
Relatieproblemen
Relaties zijn (soms) een zorg en worden van alle kanten bedreigd. Naast de goede dingen die relaties mensen bieden worden vele relaties ervaren als beperkend, vermoeiend, pijnlijk, doods of te gespannen.
Er zijn heftige conflicten of een tergend stilzwijgen, een gevoeld gebrek aan vitaliteit in het contact, een verlangen naar meer of minder seksualiteit, meer directheid of minder ongevoeligheid, een ongewenste minnaar of minnares, mogelijk gecompliceerd door de aanwezigheid van (jonge) kinderen of materiële belangenverstrengeling. Er zijn zoveel variaties in relatieproblematiek als er stellen zijn. Elk stel kent zijn eigen karakteristieken en het erbij horende risico op problemen.
Iedereen maakt wel eens ruzie binnen zijn/haar relatie en dat is ook gezond. In elke relatie is er immers weleens spanning. Maar wat nu als de relatie voornamelijk bestaat uit ruzie maken en het hebben van spanning ? Als je samen geen uitweg ziet om die spiraal te doorbreken? Als je allebei wenst dat de relatie weer fijn is maar niet weet hoe je dit met elkaar kunt bereiken? Dan biedt relatiecoaching uitkomst.
Relatiecoaching is bedoeld om de problemen in jullie liefdesrelatie op te lossen. Zodat jullie weer verder kunnen. Samen.
In de praktijk komen stellen bij mij langs (hetero, homo, lesbisch en bi) als laatste redmiddel voor hun relatie. De partners hebben het al bijna opgegeven en staan eigenlijk op het punt van uit elkaar te gaan. Dus feitelijk is relatiecoaching helaas vaak de laatste strohalm. De laatste strohalm? Tja, vaak genoeg wel. Gek gezegd zou iedereen af en toe eens langs kunnen komen. Je auto onderhoud je tenslotte ook, of je haar bij de kapper.
Dat is betreurenswaardig want hoe langer men wacht, hoe dieper de problemen zich nestelen.
Relatiecoaching kan ook voorkomen dat een stel in een relatiecrisis belandt. Tijdig signaleren van problemen binnen de relatie kan verdiepend en verhelderend werken. Bovendien blijft emotionele schade dan beperkt.
Duur van de relatiecoaching
Hoe gaat dat eigenlijk met relatiecoaching?
Elke relatie is uniek en daarom zijn er geen kant en klare oplossingen.
De basis voor het doorbreken van een negatieve spiraal in jullie relatie, is jullie motivatie. Jullie wil om weer samen liefdevol in de relatie te staan en de sleutel te vinden tot elkaars hart.
Gezamenlijk brengen we de (relatie)problemen in kaart. We leggen de vinger op de zere plek; zoeken oorzaken en oplossingen. Soms kan het gebeuren dat er onverwacht dieper liggende oorzaken boven komen. Een depressie, een burnout of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma bij één van jullie. Ook daar besteden we dan aandacht aan.
Relatiecoaching heeft als doel om een betere onderlinge communicatie te hebben met een open manier van met elkaar omgaan zodat jullie relatie weer plezier oplevert in plaats van verdriet, eenzaamheid en uitzichtloosheid.
Een sessie duurt 1,5 uur. Gemiddeld genomen duurt de coaching 6-8 sessies. Meestal komen clienten 1x per week en later 1x per 2 weken. E.e.a. is afhankelijk van de aard van de problematiek en natuurlijk jullie eigen wensen.
Van Hemert | Rotterdam - Capelle aan den IJssel | Coaching | Relatietherapie is ook te vinden op www.therapeut-info.nl