De liefde kruist heel vaak ons pad, maar wij merken haar niet altijd op.

Zoeken

Nieuwsbrief

Slaaphouding effect op gezondheid

mei 2011- De positie waarin je slaapt kan je gezondheid positief maar ook negatief beïnvloeden. 95 procent van de mensen slaapt elke nacht in dezelfde houding.

Slapen op je zij met je benen licht opgetrokken helpt de vertering en blokkeert maagzuur. Helaas krijg je hier rimpels van omdat er meer druk wordt gelegd op de neus en kaak. Het voordeel van op je rug slapen is dat het gewrichtspijn zou verminderen omdat je gewicht gelijkmatig verdeeld wordt. Het nadeel is dat deze positie astma kan verergeren. Ook snurken rugslapers vaker dan buikslapers. Deze laatste groep doet dit juist niet maar tandenknarst weer meer.

Lepeltjelepeltje slapen waarbij je dicht tegen je partner aankruipt vermindert stress en bovendien versterkt het je relatie. De populairste slaaphouding is de foetuspositie. Dit is goed tegen lage rugpijn omdat je ruggengraat tijdens de slaap niet wordt samengeperst. Het nadeel is dat je van deze houding nek- en hoofdpijn kan krijgen. Dit is trouwens makkelijk te voorkomen met een goed kussen.

Er is helaas geen ideale positie met alleen maar voordelen...

Contact   06 102 88 777 info@coach-counsellor.nl
Gerelateerde pagina's[+]
Gerelateerde pagina's[-]