Wij hebben gevoelens, maar meer nog hebben de gevoelens ons. (Anton Vloemans)

Zoeken

Nieuwsbrief

Preventieve counselling voorkomt ziekteverzuim

februari 2008 - Een kortdurende, praktische psychologische begeleiding helpt om verzuim wegens psychische klachten te voorkomen.

Een pilotproject preventieve counselling leverde een besparing op verzuimkosten op van 1 miljoen euro. Dit blijkt uit onderzoek dat TNO verrichtte in opdracht van Arcadi Counselling en de Sociale Partners in de Verpleeg- en Verzorgingsbranche.

Preventieve counselling is bedoeld om verzuim te voorkomen en vindt plaats in de beginfase van psychische problematiek. De kern ligt in vroegtijdig sig-naleren van psychische of persoonlijke problemen door directe interventie.

Tijdens het pilotproject hadden deelnemers 24 uur per dag, 365 dagen per jaar rechtstreeks toegang tot de counselling. In die periode daalde het ver-zuim van 6% naar 4,7%. In totaal heeft 15,5% van de werknemers in de participerende verpleeg- en verzorgingshuizen aan het counsellingpro-gramma deelgenomen.

Werkstress en psychosociale risico’s neemt toe
Steeds meer werknemers staan bloot aan psychosociale risico’s, met stress en mogelijk verslechtering van de psychische en fysieke gezondheid tot gevolg. Dit komt vooral door de steeds sneller veranderende werkomgeving, zo blijkt uit een eind januari gepubliceerd onderzoek.

Bron: ORnet.nl

Contact   06 102 88 777 info@coach-counsellor.nl
Gerelateerde pagina's[+]
Gerelateerde pagina's[-]