Een minuut geduld kan 10 jaar vrede betekenen

Zoeken

Nieuwsbrief

Populariteit coaches

februari 2008 - Populariteit coach bereikt ongekende hoogtes, op ieder niveau

Coaches zijn niet meer alleen voor de elite. Steeds meer mensen schakelen een coach in om veranderingen in hun werk en leven beter aan te kunnen. Inmiddels biedt bijna elk groot bedrijf zijn werknemers coaching aan en niet alleen aan de top.

Dit schrijft Express.be op basis van een artikel in NRC. De groeiende populariteit van coaching past in de trends dat werknemers meer verantwoordelijk willen voor hun eigen ontwikkeling en dat persoonlijke vaardigheden belangrijker worden dan kennis.

Coach in plaats van psycholoog
De drempel om naar een coach te gaan is inmiddels weg, zegt secretaris Alex Engel van beroepsvereniging Nobco. Gingen mensen een aantal jaar geleden eerder in therapie, nu nemen ze een coach. “Ik merk dat psychologen terrein verliezen aan de coaches,” zegt Engel.

“Je gaat niet zo snel naar een psycholoog, want dan ben je ziek.” Volgens Engel dreigt de populariteit zelfs een beetje door te slaan. “Het is heel erg in om een coach te hebben. Mensen hebben een mooie auto, een dure gsm en een coach.” Nadelen Dat heeft ook nadelen. “Iedereen kan zichzelf coach noemen,” zegt Engel. En hoe kies je uit 4.000 coaches de goede? Coach is geen beschermd beroep, er is geen erkende opleiding voor.

Bron: NRC, Express.be

Contact   06 102 88 777 info@coach-counsellor.nl
Gerelateerde pagina's[+]
Gerelateerde pagina's[-]