Wees geduldig met wat geen antwoord kent en probeer te houden van de vragen zelf.

Zoeken

Nieuwsbrief

Ondernemers in Rotterdam krijgen hulp

maart 2009 - Bedrijven die door de economische crisis op de rand van het faillissement komen te staan, kunnen een beroep doen op ondersteuning door de Kamer, het Ondernemersklankbord en het gemeentelijke Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ). Ervaren ondernemers helpen bij het opstellen van een overlevingsplan. Ook zijn er financiële mogelijkheden voor steun; zo biedt het RBZ (onderdeel van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een regeling die bestaat uit coaching en krediet.

Deze maatregelen zijn gisteravond bekendgemaakt in het Ondernemershuis Zuid tijdens een drukbezochte bijeenkomst van de Rotterdamse deelgemeenten Feijenoord, Charlois en IJsselmonde. Zij willen de duizenden ondernemers op de zuidelijke rivieroever door de crisis heen helpen. ,,We hebben de krachten gebundeld. Zo proberen we faillissementen te voorkomen,’’ sprak Hans Klein Swormink, bedrijfsadviseur van de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Zijn organisatie biedt gratis intakegesprekken voor een bedrijf in de problemen.

Een halfjaar begeleiding kost 75 euro. ,,De ondernemer moet eerst goed weten waar hij of zij staat. Hoe zit het met de crediteuren, met de bank en met de huur? Vervolgens kunnen we gezamenlijk een overlevingsplan opstellen,’’ aldus Klein Swormink. Topambtenaar Roderik Schaar van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) deed een oproep aan de ondernemers het niet te ver te laten komen. ,,Stel dat het fout loopt, ga dan niet te lang door. Dat kost u onnodig veel geld. Daarom hebben we deze faillissementspreventie in het leven geroepen.’’ De gemeente Rotterdam heeft een folder uitgebracht met daarin alle informatie over hoe ondernemers met de crisis om kunnen gaan.

Bron: AD

Contact   06 102 88 777 info@coach-counsellor.nl
Gerelateerde pagina's[+]
Gerelateerde pagina's[-]