De liefde kruist heel vaak ons pad, maar wij merken haar niet altijd op.

Zoeken

Nieuwsbrief

Nederlanders blij met balans werk en privé

Nederlandse werknemers zijn over het algemeen tevreden met de balans tussen hun privé- en werkleven. 88 procent zegt dat deze verhouding gebalanceerd of goed is. Dit blijkt uit internationaal van Robert Half onder ruim 2500 financiële, Human Resources en algemene managers in een elftal landen.

Nederlanders blijken, samen met de Fransen, het meest tevreden in Europa over de verhouding tussen werk en privé. In de Duitstalige landen ligt dit percentage beduidend lager; tussen de 21 procent en 27 procent zegt dat de balans niet goed is.

Vakantiedagen
Als Nederlanders tussen twee banen moeten kiezen, dan is de doorslaggevende factor ook de balans werk en privé leven. Voor maar liefst 42 procent van de ondervraagden is dat het belangrijkst. Ook valt op dat het aantal vakantiedagen belangrijker is voor Nederlanders dan voor andere Europeanen.

Discussie
Nederlanders zijn ook niet bang om een discussie aan te gaan met hun manager als er problemen zijn rondom de balans werk-leven. Maar liefst 83 procent zegt dat ze zonder problemen hierover een gesprek beginnen. De kleine groep Nederlandse managers die het onderwerp liever laat rusten (17 procent) geeft aan dat dit veroorzaakt wordt doordat er geen oog voor is bij zijn werkgever (44 procent). Een slechte relatie met de manager wordt door 23 procent genoemd.

Stress
De toegenomen werkdruk staat bij alle Europeanen met stip op één als gevraagd wordt naar de grootste stressveroorzakers. In Nederland ligt dit percentage nog hoger; 57 procent wijst op de toegenomen werkdruk.

Op nummer twee staat met 35 procent het feit dat de afdeling onvoldoende personeel heeft. Dit wordt op de voet gevolgd (34 procent) door onaardige collega’s of kwaadaardige kantoorroddels.

In Nederland zegt ook een relatief hoog percentage, 29 procent, dat ze ongelukkig zijn met de management vaardigheden van hun baas en 25 procent zegt dat hun manager onredelijke druk op hen uitoefent.

Slechts 11 procent van de Europeanen en Nederlanders ervaart geen stress op kantoor.

bron: NU.nl 

Contact   06 102 88 777 info@coach-counsellor.nl
Gerelateerde pagina's[+]
Gerelateerde pagina's[-]