Aarzelen is het lot de tijd geven om ons besluit voor te zijn.

Zoeken

Nieuwsbrief

Meer zelf-kennis maakt productiever

oktober 2008 - Als mensen op hun werk zichzelf kunnen zijn, presteren zij naar eigen zeggen beter. Dat blijkt uit onderzoek van HR consultancybureau Krauthammer.

Het bureau vroeg 445 werknemers in Europa naar wat volgens hen de betekenis is van 'innerlijke connectiviteit' bij medewerkers voor de gezondheid van een organisatie. De ondervraagde werknemers willen dat hun organisatie zich meer richt op mensen en sociale gevolgen en minder op aandeelhouders, geld en succes. Zij geloven voorts dat zelfkennis belangrijk is voor de duurzame gezondheid van organisaties. Meer dan de helft (66 procent) geeft aan die zelfkennis nodig te hebben om zijn potentieel te kunnen gebruiken.

Ongeveer een derde vindt dat hij zichzelf onvoldoende kent en de helft denkt dat hij op het werk niet met zichzelf in contact staat. De onder-vraagden vinden het vooral belangrijk dat hun talenten worden erkend en gebruikt.

Managers spelen een cruciale rol. De kwaliteit van de manager als persoonlijke coach is voor een medewerker belangrijker dan de boodschap van de organisatie zelf. Het onderzoeksrapport spreekt in die zin zelfs van de ‘x-factor' voor de verbondenheid van medewerkers.

Bron: GidsOnline

Contact   06 102 88 777 info@coach-counsellor.nl
Gerelateerde pagina's[+]
Gerelateerde pagina's[-]