Eén goede daad verrichten is eenvoudig, een gewoonte ervan maken moeilijker.

Zoeken

Nieuwsbrief

Je hoort een ander gesprek dan je ziet

Probeer het je eens voor te stellen: je ziet een gewone werksituatie waar mensen met elkaar in een zakelijk gesprek zijn verwikkeld. Je hoort hen praten over het onderwerp maar je ziet in de ondertiteling een heel ander gesprek.

Wat we zien Wat we horen De ondertiteling
Een vergadertafel, 7 mensen. Plastic bekertjes koffie, een schaal koekjes, papieren. Sommigen zitten wat naar achteren geleund. Een deelnemer zit op z’n stoel te wippen. Een deelnemer zit druk te schrijven. De voorzitter: Ik wilde dan nu maar beginnen. We zijn er allemaal. Iedereen voorzien van koffie zie ik. De een wat meer dan de ander.Iedereen akkoord met de agenda? Goed. Het eerste punt. Je bent verdorie weer te laat en dan moet je ook nog zo nodig twee koffie meenemen. Dit is echt de laatste keer.
Arie komt binnen met twee bekertjes koffie op een tray en papieren onder de arm. Janneke schuift een stoel voor hem naar achteren en lacht vriendelijk naar Arie.  
 

Janneke fluistert tegen Arie: Ha lekker, dank je. Hij is een beetje knorrig vandaag, geloof ik. Heeft hij morgen z’n beoordeling?

 

Je bent erg attent. Wij staan toch aan dezelfde kant, nietwaar? Jij weet altijd alles wat er zich afspeelt hier. Dat bewonder ik erg in je.

 

De voorzitter buigt voorover en tikt met zijn hand op de tafel terwijl hij praat. Als Arie het woord neemt, kijkt hij niet naar de voorzitter maar naar Janneke. Hij glimlacht en buigt zich helemaal naar haar toe. Janneke reageert onmiddellijk. Ook zij glimlacht en ook zij buigt naar Arie.

De voorzitter: Ik vat even samen. Hanneke en Arie, jullie zorgen dat die database binnenkort in de lucht is? Wie heeft de lead?

 

 

Arie: ‘Ik neem het grootste deel wel op m’n bordje.. Janneke helpt me vast en zeker met het controleren van de gegevens. Toch?

 

Omdat ik je aardig vind, doe ik nu wel wat meer dan jij. Maar je moet wel helpen want dat vind ik gewoon gezellig.

 

Janneke: ‘Ja hoor. Als de specificaties hetzelfde zijn als de vorige keer komt dat helemaal goed.’ Natuurlijk doe ik dat.

We werken aan onze zakenrelatie door te flirten. We paaien, vleien en bewonderen dat het een lieve lust is. Ook dat is een fascinerend schouwspel.

Contact   06 102 88 777 info@coach-counsellor.nl
Gerelateerde pagina's[+]
Gerelateerde pagina's[-]