De liefde kruist heel vaak ons pad, maar wij merken haar niet altijd op.

Zoeken

Nieuwsbrief

Het geluk project

maart 2011 - "Een paar jaar geleden zat ik in de bus en ik vroeg mezelf af: wat wil ik in het leven? Mijn antwoord luidde: 'Ik wil gewoon gelukkig zijn' en ik realiseerde me dat ik nooit nadacht over geluk en hoe ik gelukkiger zou kunnen worden."

Het Geluk Project is een persoonlijk verslag van Rubins pogingen om binnen een jaar een gelukkiger mens te worden. Zij leest een groot aantal boeken over geluk en besluit dat ze op 1 januari begint met haar persoonlijke Geluk Project. Iedere maand zal ze proberen in een bepaald opzicht gelukkiger te worden om een jaar later te kijken of haar Geluk Project geslaagd is. Januari staat in het teken van energieker in het leven staan, in februari is Rubins relatie aan de beurt, in maart het werk, in juni vriendschap et cetera. Ieder aspect van het moderne vrouwenleven passeert de revue en Rubin laat zien hoe kleine veranderingen in gedrag en gedachten je gelukkiger kunnen maken. Uiteindelijk hoopt Rubin in december antwoord te kunnen geven op de vraag: heb je je geluk in eigen hand?

Adviezen met als doel dat de lezer binnen twaalf maanden zijn leven verandert en daardoor het geluk vindt. De auteur beschrijft haar eigen geluksproject met haar specifieke situatie, waarden en normen. Het boek is ingedeeld in twaalf hoofdstukken, ieder hoofdstuk is een kalendermaand. De volgende onderwerpen komen aan bod: vitaliteit, huwelijk, werk, æouderschap, vrije tijd, vriendschap, geld, eeuwigheid, boeken, opmerkzaamheid, instelling en geluk.

boek: het geluk projectEerst komt de voorbereiding en gaat de lezer na wat geluk brengt, hem bevredigt en waarvoor hij zich wil inzetten, maar ook wat schuldgevoelens, boosheid, verveling en gevoelens van spijt bij hem oproepen. Vervolgens stelt de lezer zijn voornemens en de concrete actiepunten om gelukkiger te worden vast. Ten slotte komt het deel waarin de lezer zich aan de voornemens dient te houden. Achterin het boek staan tips voor uitgebreidere literatuur, onderverdeeld in een aantal categorieen, onder meer boeken over theorieen over geluk en de toepassing daarvan, voorbeelden van geluksprojecten van anderen, een paar nuttige boeken over relaties, een paar favoriete boeken van de auteur over rampspoed en romans over geluk en boeken die de auteur hebben beinvloed tijdens haar eigen geluksproject.

Boekgegevens

auteur : Gretchen Rubin
prijs : Euro 19,95
afmetingen : 137x27x216 mm
ISBN 10 : 9047201272
ISBN 13 : 9789047201274
Contact   06 102 88 777 info@coach-counsellor.nl
Gerelateerde pagina's[+]
Gerelateerde pagina's[-]